Dag 19 - utekvall i Chaweng

Hej! Igar blev det de vanliga poolhanget under dagen. Vi testade ocksa pa att ata lunch har pa hotelletsresturang, det var mycket gott. Dock dyrare om man jamfor med vart mat-torg.
Pa kvallen bestamde vi oss for att aka till Chaweng for att titta pa boxning. Det skulle vara en svensk med, sa vi kande att vi borde stalle upp som hejaklack.
Dock fastnade vi i baren utanfor arenan istallet och tillbringade kvallen dar med nagra trevliga britter.
Vi gick ocksa vidare till en Reggaebar, som spelade allt utom reggeamusik.

Kvallen var mycket kul, trots att vi missade boxningen.
Idag har vi mest varit utslagna. Har tagit det lugnt osv. Vi har precis kommit tillbaka till hotellet efter att ha atit middag. Gott som alltid. Det blir nog en lugn kvall, vi funderar namligen pa att besoka ett tiger zoo imorgon. Sen pa kvallen har vi planerat bio, som ar i Chaweng.

"Forr i tiden....eller ja...nar jag var liten.."

/Sabina

Dag 17 - Pancakesgubben

Halla!

Jag har ett mysterium att losa och det ar inte latt. Jag har ju kommit pa att pancakes med jordgubbssylt smakar helt underbart, typ det basta som finns att ata har (Okej, Oreo ar ju ocksa jattegott). Det finns fyra olika personer som saljer pancakes (och ja det ar pancakes och inte pannkakor eftersom det inte ar samma sak!) fran sina smavagnar. Men gubben som gor godast pancakes ar borta. Helt sparlost forsvunnen. Har inte sett han sen i torsdags tror jag. Jag saknar honom och skulle garna vilja att han foljer med hem till Sverige och oppnar pa torget i stan. Dar kan han sta och salja pancakes och ALLA skulle kopa av honom. I alla fall jag och det racker val?

Men i alla fall, sa undrar jag vart han har tagit vagen? Han kan val inte bara ha lamnat oss har bland alla andra som saljer pancakes?!

Jag hoppas i alla fall att han kommer tillbaka, da ska jag kopa massor!

"Jag ska ata 18 stycken"
/Ida


Dag 17 - Vi glider fram

Hejsansvejsan.

Igar hande det inget speciellt. Vi hangde vid poolen for det var fortfarande skrap kvar pa stranden efter de stora vagorna forra veckan. Sen gick vi och at mat, ja, som de vanliga kvallarna brukar se ut.

Idag har egntligen varit densamma. Forutom att jag for forsta gangen inte gillade maten pa mat-torget. Det var nan nudelgrej med kyckling, Helt vanlig. Men efter ett tag kande jag bara "Nejfy, bla" Sa vi kopte lite vitloksbrod ocksa, sa att jag fick bort smaken ur munnen.

Efter maten gick vi pa en till oljemassage, fast pa ett nytt stalle. Helt okej faktiskt. Fast det gor ju sa ont nar de trycker pa vara stora muskler. Sen hande nagot jag aldrig hade anat skulle ske, hon drog mig i oronen. Det gjorde sa fruktansvart ont, men tankte att det nog ingick i processen. Fast tydligen sa var det bara hon som gjorde det, for Ida slapp det plageriet. Sen drog dom i tar och fingrar tills de knacktes. Sa fruktansvart obehagligt.
Nu sitter vi har, oljiga. Bara glider fram. Tack och lov att solen har gatt ner. Annars hade vi borjat koka. Formodligen. Skont.

Efter denna pina belonade vi oss med en pannkaka. Det var gott.

Annars idag har vi bara hangt vid poolen. Det har varit stralande vader, inget molen, och helt stekande sol.
Sjalvklart brande jag mitt ansikte, trots att jag hade overost det med 50:s solskydd. Men det har redan gatt over, som det kanns iallafall.

Imorgon kvall funderar vi pa att aka in till Chaweng, det ar det popularaste turistomradet har pa Samui, Lamai som vi bor i ligger pa andra plats. Vi har planerat att titta pa boxning, for det kommer att vara med en svensk imorron. Heja heja. Vi ska ocksa kolla in bion, se om vi maste boka och sant infor torsdag, da det ar premiar pa "Breaking Dawn" har.
Men mer om det senare!

Skot om er dar hemma!



"i'm adopted"
"WHAT?! Who told you?!"
...
"So.. where're you from?"

/Sabina

Dag 15 - Dagen efter dagen fore

Hejsan!

Igar var vi pa Blackmoonparty pa Koh Phagang. Taxin skulle hamta oss runt 21.30 eftersom baten skulle ga 22.30. Bilen hamtar upp flera pa vagen sa det kan ta lite tid. Vi vantade och vantade och till slut sa kom taxin, nar kl var 22.30... Den tiden da baten skulle ga. Chafforen visste nog inte riktigt vart han skulle, eftersom han korde runt hela on. En timme senare var vi framme vid baten. Men dar fick vi vanta i en timme till pa att baten skulle ga...

Klockan var 01.20 nar vi kom fram till on, tidigt och bra. Blackmoonparty visade sig vara pa stranden. Sa det var ett beachparty med sand. Massor av sand. Vi hade roligt i alla fall, men baten hem var ocksa lika sen. Hemma nangang efter 7 i morse, fulla av sand som sma sandhogar. Valdigt mysigt maste jag saga.  

Idag sa har vi tagit det lugnt. Vi kande att det kunde behovas :) Vi var nyss och at mat och kopte chips och godis infor film ikvall (pa var filmkanal!).

Dagens vader: Regn och rusk





"Ja, vad fan, man var ju nykter i morse men nu börjar det ordna upp sig..."

/ Ida


Dag 14 - Blackmoonparty

Hejsan! idag vaknade vi som vanligt, gick och at frukost. Vagarna var enorma idag ocksa, tackte hela stranden. Sa vi har hangt vid poolen hela dagen.
Just nu sitter vi och vantar pa att taxin, som ska kora oss till baten, ska komma. Sen drar vi vidare till koh Pan-ghan, dar det ar Blackmoonparty. Vi hoppas pa att det ar iallafall halften sa kul som Halfmoon!

Hors imorgon!
Sabina och Ida

Dag 13 - Kvall i morkret

Hejsan!

Nu ar klockan 19 har i Koh Samui och det ar morkt ute. Vi har precis, nastan, atit middag. Idag blev det pizza och den var faktiskt ganska god. Nog for att maten har brukar vara god men var lite osaker pa hur pizzan skulle smaka. Men helt okej!
Idag sa har vi varit vid poolen, det blaste inte lika mycket dar och det var inte heller lika stora vagar dar. Konstigt. Nu sa ska vi snart ga och se vad vi ska hitta pa ikvall, tror att jag ska gora manikyr. Sabina gjorde det tidigare idag och det blev fint. :) Sen sa vill jag ata pancakes. Har faktiskt gett de en ny chans och det var tur. For jag tog med jordgubb och de ar supergoda!

I morgon sa ar det black-moon-party, hoppas det blir roligt!



"Hasta la vista, baby"
/ Ida

Funderingar

Fundering 1: Nar tusan ska solen ta? Nar andra turister fragar hur lange vi har varit har skams man nastan nar man sager "snart tva veckor" da det ser ut som att vi kom hit i forrgar.

Fundering 2: Jag har bytt nummer och gjort det hemligt. Trots detta ringer min telefon mer an nagansin. Hittils har jag haft 7 missade samtal. Alla fran olika nummer. Tror att det ar folk som ringt fel. Men hur ofta hander i vanliga fall?! Tva ganger om aret kanske.


Sabina

Dag 13 - Vagiga vagor.

I natt vaknade vi av storm. Det blaste som tusan. Jag horde hur det knakade i vaggarna och i taket. Sen sag jag hur det blixtrade. Det blev ocksa stromlost ett tag. Men det lugnade ner sig efter ett tag.
Imorse vaknade vi igen av att det var nagra pa taket som hammrade. Antagligen var det saker som hade lossnat under natten. Alltsa sa blaste det nog riktigt rejalt.

Nar vi satt och at frukost kom vagarna andra upp det resturangen, alltsa upp pa golvet. De var enorma. Hela stranden lag i vatten, sa det blir nog inget bad eller solande idag. Dessutom sa regnar lite grann.

Sa vad som hander idag vet jag inte, funderar pa att lamna in lite tvatt och sant.
Vi far vara glad att det inte var sahar daligt vader igar, da hade vi perfekt vader, molnigt utan regn.
Men vi far halla tummarna pa att vagarna minskar till imorgonkvall nar vi ska aka bat till kohpanghan for BlackMoonparty.

Hors sen!


Fotbollsspelande elefanter och kramande apor

hej!  igar var vi pa Island Safari. Vi akte runt hela on. Dagen startade elefantshow, var faktiskt kul att se. De spelade munspel, slog straffar pa en frivillig i publiken som stog i mal, masserade frivilliga och mycket mer.

Sen var det dags for fiskspa, det var sa laskigt! Det kittlas sa in i norden, men om man blundar sa kanns det som nar man far sockerdricka, men att veta om att det ar fiskar som gnager pa ens fossingar ar inte den harligaste.  

Efter det, elefantridning! Det var laskigt iborjan. Det var hogt och det var vingligt. Men man vande sig ganska snabbt. Mannen som satt fram pa elefanten (chaufforen haha) overraskade oss med att ha gjort en ring av bambu, pa kortare tid an vad man kan tro ar mojligt, den sag ut inte att vara det lattaste att gora medans man samtidigt sitter hogt uppe pa en elefant. Sen gjorde han aven armband och halsband till oss. Elefantridningen pagick inte sa lange, kanske 15 minuter. Vilket var synd. For det var det roligaste pa hela dagen tycker vi.

Sen var det dags for apshow. De var sa sota! De plockade kokosnotter, lekter soldater, spelade basket, raddade en frivillig som fatt handarna bundna och mycket mer. Nar det var slut och vi skulle ga kom han fram och kramade oss. Mysis.

Nu delades gruppen in och vi fick aka minibuss till nasta stalle, Big Buddah. Och ja. Nog var det Big. Det var kul att se faktiskt. Har passade vi pa att kopa en pannkaka ocksa, holl redan pa att hungra ihjal.

nasta anstalt var en utsiktsplast, som inte var sarskilt speciell om man far saga sa. Tittade pa havet lite grann bara.

Sen var det tempeldags. Har fick vi se den Mumifierade munken det var faktiskt kul att se. Extra kul var att han hade solglasogon pa sig.

Sen akte vi till ett vattenfall, ja, har blev jag faktiskt lite besviken. Det stog i broschyren att man kunde ta ett bad, snorkla lite osv. ja det hade man sakert kunna gora. Men inte hade jag velat bada dar i, det var stenar overallt och vattnet sag inte sa frascht ut. Sen sag man inte mycket av vattenfallet, de borde roja upp lite dar tyck jag.

Sen akte vi till Nathon Town. Dar at vi lunch. Vi hann inte mer an att ata sen skulle vi aka i princip. Efter det skjutsade de hem oss.


Elefantridningen var helt klart bast. Sen var det kul att se showerna. Nagat som var mindre bra var att det skulle stressas overallt. VI hann inte mer an att kliva av elefantet sa skrek guiden att det var "Monkeyshow".  Sadar var det hela tiden. Man kande nastan att man var tvungen att springa uppfor trappen till Big Buddah for att hinna ta ett kort. Sen fick man aldrig veta nagat om platserna som vi besokte. Det hade tillexempel varit kul om han hade berattat lite om Big Buddah, munken, templet osv. Men ingenting. 

Nar vi kom hem var vi riktigt slut pa. Sa det blev en lugn kvall. 


Sabina 


Dag 12 - Utflykt

Hejsan hoppsan!

Dagens vader: Moln!

Idag sa ska vi pa utflykt, precis som Madicken. Nastan i alla fall, fast vi ska inte aka tag en lang bit och inte heller ska vi ata matsack pa ett berg. Nej vi ska aka minibuss och rida pa elefanter. Bland annat och sen sa ska vi kolla pa lite mer intressanta saker. Hoppas jag i alla fall! Aterkommer senare om hur dagen har varit!


"Vi ska pa utflykt!"
/ Ida

Dag 11 - Dagens

Dagens vader: Regn. Regn. Och regn. Men det klarnade upp ett tag sa att vi hann med nan timme pa stranden. Dock blaste det ganska mycket, sa vagarna var enorma. bebis-tsunamis.

Dagens mat: annu endast frukost, men aven en chokladmunk som vi kopte pa stranden, som inte var den godaste som har kittlat vara smaklokar.

Dagens langtan: Vi langtar efter chokladbollar, kottbullar med sas, knack, pepparkaksdeg, julmys, en riktig subwaymacka, chips med vitloksdipp och massa mer. saa..  ni vet ju vars vi befinner oss. Ni kan garna fa skicka hit ett paket, eller tva.

Dagens fundering: Varfor blir karlar, (gubbar) med superminitightabadbyxor, och kvinnor (tanter), som ar topless och endast har pa sig en liten bikinitrosa som knappt syns, ALLTID jattebruna. Detta ar orattvist mot oss normala med fullstandig badkladsel. Varfor kan de inte dela med sig lite?!

Dagens se fram emot: Middagen, saklart blir det middag pa vart favoritstalle: Mattorget. Det vill jag ta med mig hem. Idag blir det for min del kycklingspett och kanske prova pa vitloksbrodet, det lat som att Ida var inne pa samma spar! Och jag tror att vi blir riktigt nojda.

Dagens att gora sen: Nu ar det dags att ta ut pengar for forsta gangen har, maste erkanna att jag tycker att det kanns liteminilaskigt att stoppa in mitt kort i en okand automat. Menmen. What to do


Skot om er dar hemma!
Sabina


Dag 10 - Svettig promenad till Tesco Lotus

Imorse vaknade vi av ett valdans osregn. Men under frukosten klarnade det upp och det blev lite finare. Vi bestamde oss for att vandra till Tesco Lotus, dit fick vi turista pa riktigt, alltsa med en karta i hogsta hugg. 
Det blev bara varmare och varmare och varmare. Ida svimmade. Ramlade ner i ackelvattnet. Not. Men nastan.

Nar vi val kom fram kom energin tillbaka, det var svalt och skont dar inne. Och vad stort det var. Storre an vantat faktiskt. Vi ar nu sura for att vi inte har storre vaskor och att de endast far vanta 20 kg. Som Ida sa "Man skulle haft med sig en lastbil". Elektroniken ar sjukt billig. Dock hittade vi en Iphone 5 for nanting pa 2000 thb, dela det i 4 och du far ca svenska priset. Dar maste det ha varit natt fuffens. 
men i ovrigt, kameror, Tvapparater, ovriga mobiler, dvd spelare, stero. Sjukt billigt. 

Efter det kopte vi lite fika, bland annat en choklad munk fran "Donkin Donut". De var sa vackra att titta pa. Och goda. Men tyvarr fick man inte ta kort dar inne. Vet ej varfor.

Sen hade vi en lang och svettig promenad framfor oss igen. Vi hittade en minimarknad pa hemvagen, men dar lag de ra fisk och kott overallt. Samt ett grishuvud. Sa vi gick darifran ganska fort. Luktar inte godis.

Har pa Koh Samui finns det massage-stallen lite overallt, Vi bestamde oss for att rakna alla, pa en liten gata pa ca 20 meter fanns det 7st massagegrejer. Efter ett tag tappade vi rakningen.

Sabina fyndade en bikini pa hemvagen ocksa, och vi lyckades pruta ner den till halva priset. Nojd.

Nu ska vi ta ett dopp i poolen. For vi svettas ihjal har.

Ta hand om er
Ida och Sabina

Dag 9 - Varierande vader

Hejsan!

Som overskriften lyder sa har vi haft lite olika vader. Nar vi vaknade idag sa var det fint vader, sen 5 minuter senare blev det molnigt och blaste mycket. Sen sa borjade det att regna efter vi hade atit frukost. Sen sa sken det upp igen och blev soligt. Da gick vi till stranden och var val dar i lite mer an en timme da det borjade att regna igen... Nu sa ar det morkt ute for klockan ar 19.20 har och det regnar inte.

Jag hoppas att ALLA tycker att det ar roligt att lasa om hur vadret ar har borta pa andra sidan jordklotet! Haha och jag hoppas att ni antecknar i era sma block, for nar vi kommer hem sa ska vi forhora er pa hur varat vader har varit!

Vi var nyss och at pa "varat" goda matstalle, de har flera matvagnar med supergod mat som de lagar till direkt. kostar mellan 50-70 bath. Delar man det i fyra far man ut det svenska priset.

Vi skulle egentligen fara till Tesco Lotus, vet inte riktigt vad det ar, men jag vill dit i alla fall. Men vi ska nog dit i morgon tror jag.


Hopp och hepp, kliv pa ett skepp!
/ Ida



Dag 9 - Blast, graa moln och en gnutta regn

Igar somnade vi ratt sa tidigt for att ha sovit sa lange under dagen. Vi bada somnade till Harry Potter. Jag vaknade i natt av att tvn var pa utan sandning, formodligen for att det blaste som tusan ute.
Imorse sken solen sa fint nar vi hedde upp gardinerna, men vi hann inte mer an att blinka sa blev det morkt igen. Det borjade blasa valdigt mycket, och regnet kom nar vi satt och at frukost.
Sa vad det blir idag vet vi inte. Vi har funderat lite pa att ta och aka till Tesco Lotus, det ar att kopcentrum som, enligt taxichaufforen i fredags, ar valdigt bra!


Hors sen!
Sabina

Dag 8 - Halfmoonparty

Det har varit lite daligt med uppdatering nu de senaste dagarna. Kan bero pa att vi har fatt konkurens om datorerna. Att de ar sa sega sa man skulle hinna ga ett varv runt jorden innan de reagerar. Eller att vi ar lata.

De senaste dagarna har mest innehallit strandhang. Igar gjorde vi en footscrub. Vi orkade inte med mer tjat fran fotkvinnorna som alltid kommer och stor oss nar vi ligger pa stranden. Mycket upptagna.

Igarkvall for vi pa Halfmoonparty pa en av grannoarna. Koh pah-gang (stavning?!). Det var galet kul. Mycket folk. Bra stamning. Lysande malarfarg. Och helt enkelt galet kul. Om du har mojlighet att fara dit. Far dit.

Kvallen har satt sina spar pa oss. Forutom att vi inte ar de piggaste. Och faktiskt inte kande for att hanga med det stora ganget som var ute och sprang forut nar vi satt och at mat. Sa har vi massa olika farger pa armar och ben. Aven pa kladerna. Och min vaska har fatt sig en liten fargklick. Plus att jag har ett vackert brannmarke fran nan som (jag antar) valde att fimpa sin cigarett pa mitt ben. Dock sag jag det inte. Men jag kande det. Inte det harligaste.

Idag har dagen bestatt av somn. Vi lamnade hotellrummet ca 16.30. Da blev det mat pa subway. Det hamnade vi har. Ikvall blir det nog bara lite filmkvall skulle jag tro.

Tack for mig!
Sabina

Dag 5 - Blodigt fyra i rad, olspel och engelska. Och efter det en skinande sol.

Igar skulle vi kolla in Lamais utbud av barer. Och det finns ett stort sadant. Tank om man kunde fa sadan besultsangest om vars man ska ga nanstans i Ovik. Haha. 
Men vi hamnade pa en bar iaf. Med ett "fyra i rad"-spel. Spelet blev pa blodigt allvar sedan nar tva engelsman anslot sig till bordet. Dar var det riktigt mattetankande. Sen fick vi lara dom Olspelet med kortlek., och att saga "hej knekt" samtidigti som vi fick enegelskan inprantad i vara huvuden och faktiskt tankte pa engelska och dessutom fortsatte prata engelska nar vi kom hem.

Kvallen var trevlig. Dock en mindre trevlig dag idag. Solen sken som aldrig forr. Inte ett moln. Sjalvklart. Just denna dag. Jag behover nog inte saga sa mycket om dagens aktiviteter. Men nu ska vi ut och ata middag, sahar klockan 21 pa kvallen. Sen ska vi till en turistbyra och fixa med lite utflykter osv.


Hoooors snart!
tack for mig
Sabina

Dag 4 - Drink i handen och solning pa stranden

Hejsan!

Idag sa kom vi oss faktisk upp till frukost, tycker att vi var lite duktiga. Vi har solat hela dagen och invigt havet och poolen. Vi avslutade varan solning med en drink, mojito (stavning?). Enligt mig sa gick den att dricka men Sabina tyckte inte att den var sa god. Den sag ut som en drink som man gor nar man ar liten. Ni vet en sandar geggamojja grej med lera, vatten och en massa gras. Sag inte sa aptilig ut.

Dagens vader: Sol hela dagen och varmt!

Dagens mat: Stor frukost och till middag: Nan kycklinggryta med ris (tror inte man ar sa supersugen pa kyckling nar man kommer hem) Det var gott.

Dagens problem: Alla massagepersoner pa stranden som vill salja massage...

Manadens problem: Odlor...



Sol ute, sol inne och sol i sinne!
/ Ida

Dagens frustration, vader och mat

Hejsan!

Dagen frustration: Sitter vi hotellets dator och den ar riktigt vardelos! Funderar pa att slanga den i vattnet eller natt! Den trycker helt sjalv (utan att jag trycker pa nagon knapp) pa enter och mellanslag. Dessutom sa laddar den daligt. Till och med skolans varsta datorer var battre an den har! Tyvarr sa kan jag inte slanga den i vattnet, for den ar ju inte min dator. Och min dator ar inte sa har dalig. Sa dar nu har jag skrivit av mig lite frustationer. Det kanns lite battre.

Dagens gladje: hittade ett pannkaksstand med nutella och choklad

Dagens besvikelse: Nutella/choklad-pannkakor.

Dagens vader: Regn pa formiddagen. Eftermiddagen, molnigt men varmt. Kvallen var/ar stjarnklar. Sa vi hoppas pa en riktigt stekande sol imorgon sa att vi blir pepparkakor sahar lagomt till jul.

Dagens mat: Frukost - somn. Middag - Olika kycklingratter. Jag at Chilikyckling, stekta gronsaker (som fick petas bort) med ris, det var gott! Mycket smak!. Sabina at Kyckling, med stekta gronsaker med glasnudlar. Det var
mindre gott. Citat fran Sabina "Duger i krig. Men det var smaklost". Sega tofflor. Till kvallfika blev det Choklad/NUtella pannkakor med banan. Inte sa goda som vi hade hoppats pa.

Nu ska jag slanga datorn i sjon..forlat, havet. Men forst ska jag titta vad Sabina har i skon. Hon misstanker en odla. Hoppas inte.

/ Ida






Dag 3 - Odlorna attackerar

Som Ida berattade forut sa blev det ca 16.5 timmes somn inatt. Det behovde vi. Tydligen. Dock vaknade jag nan timme inatt med tron att det var proppat med odlor pa vaggarna. Jag inbillade mig att jag sag massa ljusprickar. Alltsa deras ogon. Mina fingrar hade domnat bort och var som bojda, sa de sag jattekorta ut. Jag fick for mig att de hade blivit avbitna av odlorna. Jag drog tacket over huvet och lag sa tills det borjade ljusna ute och det blev lite ljusare pa rummet. Lagomt sa att jag kunde se att det inte var nagra morka gestalter pa vaggarna eller i taket.

idag se vi odlor lite overallt. Vi kanske vanjer oss tillslut. Vi ska ju anda vara har i 25 dagar till!

Ikvall har vi varit pa "stan". Himla massa mysiga barer finns det och ratt sa stort utbud nar det galler shopping faktiskt. Vi testade pannkakor med nutella/choklad och banan. Som vi hade last nanstans att de var saa goda. Det gav oss hoga forvantningar. De var inte sa speciell. Vart mest sockerhog.

Tack for mig
Sabina

Sovmorgon och regn

Hejsan!

Idag har vi haft en laaaaaang sovmorgon. Vaknade efter att frukosten slutade serverades. Den slutar serveras kl halv elva. Vi skyller pa att det ar regnets fel. Det har namligen regnat hela natten och formiddagen. Sa vi klev upp halv tre idag. Nu ar klockan 17.12 och vi har precis atit frukost, tidig frukost vi vet... Men vi har ju faktiskt semester och sa har vi lite tid pa oss att gora saker, sa att vi hinner nog :)



Varit pa promenad och utforskat stallet idag. Vi var in pa en turistbyra och tog femtioelva broschyrer (stavning?) sa vi kan se vilka utflykter vi ska gora. Vill rida pa elefanter! Sen har vi sett dar de saljer pancakes med choklad, nutella, banan mm. Det verkar vara jattegott, sa det ska bli varat kvallsfika (eller middag) ikvall. Sa aterkommer om hur de smakade senare.



Vi hors senare!

/ Ida















Dag 2 - Hudlosa tjejer

Hejsan! Efter att vi hade lapat sol vid poolen, och gjort en uppdatering har medan vi vantade bort regnet , sa gick vi en svang. En liten svang som blev over en timme. Men vi hittade lite smatt och gott som vi ska besoka nan dag. Efter promenixen gick vi och gjorde en body scrub. Det var mycket "scrub" i den "scrubben" dom gnugga och gnugga. Nar vi duschade efterat kandes det som att huden skulle rinna av. Men harligt var det. Riktigt duktiga!

Nu har vi precis varit och atit middag. Det blev Thaimat saklart. Lite sen middag blev det. Klockan ar 21.10 och vi ar jattetrotta. Vi har inte vant oss vid tidsskillnaden an, sa det blir nog en god natts somn inatt.


Hors snart igen!

Radda Willy, gulliga flygplatser och regn. (..och annu ett kodbyte)

Hej. Ja vi lever fortfarande. Vi slocknade tidigt igar, pa eftermiddagen. Sen lag vi vaken i natt istl, tittade pa radda willy. Men upp tidigt idag igen.

Vi har inte gjort nagat speciellt idag. Var och kopte massa vatten. Sen la vi oss vid poolen. Men nar vi gick darifran och tankte utforska omradet sa borjade det osregna. Och det gor det nu ocksa.

Sa vad vi ska gora nu vet vi faktiskt inte.

Flygplatsen har pa koh samui var sa gullig. Den ar ett maste att besoka nar man ar har. Ja alltsa om man aker bat hit. Flygplatsen ar typ en liten hydda.

Jag har foresten rakat byta kod pa mitt andra kodlas pa handbagaget ocksa. Kul. fattar inte hur det gick till.

Nej nu ser det ut som att det har slutat regna. Vi har en fontan intill oss sa man blir lurad sa som det forsar fran den.

Tack for mig
Sabina

Dag 1 - Filmflyg och fel koer

Hejsan! Nu har vi antligen anlant till Koh Samui. Det hela borjade bra. Forts insag jag att jag inte hade bytt pinkoden pa nya simkortet. Men det ordnade sig tillslut. Vad gor man utan mammor? Sen borjade Idas telefin krangla. I-landsproblem jaao.

Vi kom fram till Stockholm iallafall. Hela och glada. Dock hade vi mycket tid pa oss (for mycket) innan incheckningen oppnade. Men vi stog dar och vantade. Tror vi stog dar i ca 45 minuter. Sen oppnade dem. Men alla stallade sig i koen brevid. Det var da vi insag att vi stog i koen till 1a klass. nono. ingen lyx for oss. Sa det var bara att stalla sig sist i andra koen.

men flyget sen. ojojoj. superstort. har aldrig flygit ett sant stort nagan gang. Kandes som i en film. Och vilken service. Och tvn.. huuge. Men nu ska vi inte skryta. Nu ska vi faktiskt sova en stund. Vi har ju faktiskt varit vaken i over 24 timmar. Inte okej.

Tack for oss!
Sabina & Ida

13 timmar kvar och min väska jojobantar

helt rätt Ida, jag packar också. Eller försöker iallafall. Det är verkligen inte lätt. Fick ett sms av Ida att hennes väska vägde ca 19 kg "HA-HA" tänkte jag. Med tron att min väska låg på ungefär 15-16. Nästan färdigpackad. Tji fick jag. Hela 21 kilo. Tack och lov att jag fick låna min farbros slaktvåg. Annars hade det blivit jobbigt.

Ja. 21 kg. panik fick jag. och en värkande rygg. det är inte kul att försöka hänga upp en 21 kilos väska på en krok och hålla upp skiten samtidigt som man ska försöka se vad pilen hamnar på och man är skakigare än skakigast i armarna. jaja. Jag plockade ur ett par tunna linnen, och några pyttesaker som jag tänkte att jag kanske, förhoppningsvis, kan klara mig utan. Men som jag inte trodde skulle ge nån skillnad viktmässigt. Eftersom att jag dessutom då la i min sminkväska som borde ligga på nått ton. Men tji fick jag, igen, hela 3 kg lättare. Tänk om man kunde använda den bantningsmetoden på sig själv?!

ja men detta lär fortsätta kvällen ut, packa ur, packa något nytt, packa ur, packa i något nytt. Ändå tills väskan har ett helt nytt innehåll. Och har minksat, ökat, minskat och ökat i vikt tills jag hittar en vikt som är lämplig nog för denna resa.

Nämnde jag förresten att det är 13 timmar kvar? För det är det. Minus 5 minuter. Alltså tills jag åker härifrån och sedan plockar upp ida. Detta ska bli sååå spännande.

Tack för mig
Sabina

Packar!

Hej!
Här packar jag för fullt, tror även att min medresenär också gör det. Varför vill man ha med sig precis ALLA saker man äger och har? Packa är svårt, speciellt när man bara får ha 20 kg i bagage med sig...
Nu ska jag fortsätta att packa på! Vi far runt 03.30 i morgon, så.spännande.så.jag.tror.att.jag.dör.!
/ Ida

8 dagar kvar

Idag är det 8 dagar kvar tills vi åker till Koh Samui (kossa mu) . Vi är taggad, fast det känns overkligt. Lite läskigt. Vi är för nuläget inte oroade för översvämningarna. Vilket ni alla andra verkar vara. Men varför är ni det? Ni ska ju inte dit?!
Ikväll har vi skapat denna fantastiska, underbara, otroligt, amaziga, bästa, framgångsrika, vackra, snygga, förbraförattvarasant och extremt fina blogg. Så att alla nära och kära får hänga med oss på vår lilla tripp. Och så att ni vet att vi lever.
Vi har också planerat lite packing, eller, Ida har visat upp halva apotket som hon har köpt. Bra planering kallar vi det. Eftersom att Sabina inte ens har en bikini.
Tack för oss.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0